Psikolog

Yaşamın Ruhsal Bir Havalandırma Sistemi Var Mı?

Havalandırma istemleri genel olarak bulunduğu ortamın daha sağlıklı ve temiz bir yer olması amacıyla kullanılır.

Bulunduğu ortamda hava sirkülasyonunu sağlayarak daha işlerlikli hale getirir. Herhangi bir çalışma alanında ya da daha doğru bir tabirle, kapalı olan yerlerde kullanımı gereklidir. Etkin bir sistem, temiz bir hava alınmasını sağlayabilir.

İnsanların da yaşadıkları zorlu süreçlerden kaynaklanan ve oluşan kötü havayı dışarıya aktarmasını sağlayan mekanizmalara ihtiyaçı vardır. İnsanlarda ruhsal havalandırma sistemleri kurulumu ise kendini tanımaktan geçer… Kişinin nerede rahat hissedeceği ya da daha doğru düşünebileceğini bilmesi gerekir. Kendisine imkânları dâhilinde zaman ayırabilmeli, huzurlu hissedeceği ortamlar oluşturabilmelidir.

Yaşam yolculuğunda en zor olan şeyler; kendini tanımak, olumlu ya da olumsuz hallerini bilip kabul etmek, değiştirmek, yeniden revize etmek… Bu yolculuğa, en temel soruları sorarak başlayabilirsiniz; nasıl olursa daha iyi olabilirim, neler bana iyi gelebilir ya da nasıl daha iyi hissedebilirim? Bu sorulara cevap verirken cevaplar hemen aklınıza gelmeyebilir belki böyle bir alanınızın olmadığını düşünebilirsiniz bu çok normal fakat bu durum üzerine doğru düşünürseniz muhakkak bir cevap bulacaksınızdır. Buradaki en önemli kriter ise olmayacak ya da ütopik şeyleri arzulayıp “zaten olmuyor” düşüncesine kapılmamanız… Cevaplarınızı maddi ve manevi imkânlarınız dâhilinde belirlemek daha gerçekçi ve iyi gelecektir.

Örneğin:

“Yalnızken sessiz bir ortamda huzurla kahvenizi içmek”

“Şehir, ülke değiştirmek”

“Yeni bir dil, bilgi, meslek, zanaat ya da sanatla meşgul olmak”

“Kendinize yakın bulduğunuz birileri ile sohbet etmek”…

Cevaplar farklılık gösterebilir ama unutulmamalıdır ki eyleme dökülmeyen düşünceler bazen düşünce yükü olarak zihnimizi yorar. Her birimizin, yaşamdaki yolculuğu ve hikâyesi farklı; hikâyenize uygun “ruhsal havalandırma sistemleri” oluşturabilmek daha sağlıklı ilerlemenizi sağlayacaktır…

Sevgilerimle…

Başa dön tuşu